Skip to main content

Μπουτάρης για Νέα Παραλία: Υπερβολικός θόρυβος - Δεν ήταν λαοθάλασσα

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι υπήρξε παραπληροφόρηση για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Πώς σχολίασε την πρωτοβουλία από τους «Φίλους της Νέας Παραλίας».

Στο θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία επανήλθε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο «για υπερβολικό θόρυβο για το τίποτα».

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη μέχρι τον Σεπτέμβριο να καταθέσει ένα bussines plan στην ΕΤΑΔ, μετά τη συμφωνία για παραχώρηση τμημάτων της παραλίας στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι υπήρξε παραπληροφόρηση για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία από τους «Φίλους της Νέας Παραλίας». «Από το σημείο αυτό μέχρι να επιβάλεις την δική σου άποψη είναι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά για τις ενέργειες του συγκεκριμένου Σωματείου.

Κάλεσε να σταματήσουν οι υπερβολές και αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση πολιτών στη Νέα Παραλία, σημείωσε ότι «δεν ήταν και λαοθάλασσα» (δείτε εδώ).  

«Σκοπός είναι να βρούμε την καλύτερη λύση για την καλύτερη αξιοποίηση. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τα τραπεζοκαθίσματα, άλλοι που θέλουν να περπατάν και να κάνουν τη βόλτα τους» τόνισε.

Επανέλαβε την άποψή του ότι ο ποδηλατόδρομος στη Νέα Παραλία είναι επικίνδυνος. Σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει τόσο για τον ποδηλατόδρομο όσο και για τις τουαλέτες.

Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε τη σύσταση Επιτροπής από την παράταξη της Πρωτοβουλίας, η οποία θα καταθέσει πρόταση για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Η πρόταση θα έρθει μετά για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να λάβουμε οριστικές αποφάσεις ή αν θέλετε μπορεί να γίνει και ειδική συνεδρίαση», τόνισε.

Κατά τη δευτερολογία του ο δήμαρχος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να πλημμυρίσει η παραλία με τραπεζοκαθίσματα. «Το πλακόστρωτο είναι 280 στρεμ. από το Μέγαρο Μουσικής έως Λευκό Πύργο. Τα αναψυκτήρια που προβλέποταν για ενοικίαση είναι πέντε περίπτερα από 100 τμ χώρο για τραπεζοκαθίσματα, είναι συνολικά 500 τμ , είναι μισό στρέμμα και δεν είναι στο πλακόστρωτο», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο χώρος αυτός προβλέπεται και από τη μελέτη του αρχιτέκτονα Πρόδρομου Νικηφορίδη και από την αρχιτεκτονική μελέτη των υπηρεσιών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

«Ή εγώ είμαι τρελός και θεωρώ ότι με 500 τμ τραπεζοκαθίσματα στα 280 στρεμ της παραλίας, δεν θα πλημμυρίσει η παραλία, λίγο συνέλθετε. Ποιος είπε τέτοιο πράγμα; Τι κάναμε; Πήραμε μια απόφαση για ενοικίαση και στη συνέχεια λέμε τι θα νοικιάσουμε. Ας αφήσουμε τις υπερβολές και τους λαικισμούς, βεβαίως είναι δημόσιος χώρος αλλά εγώ σαν γεροντάκι θέλω να καθίσω στην καρέκλα, δεν θέλω να απλωθώ στο γρασίδι», τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπουν ομπρέλες καθώς δεν το προβλέπει η μελέτη, αλλά θα τοποθετηθούν πέργκολες. «Ας αφήσουμε τις υπερβολές και τους λαϊκισμούς. Βεβαίως είναι δημόσιος χώρος αλλά εγώ σαν γεροντάκι θέλω να καθίσω στην καρέκλα, δεν θέλω να απλωθώ στο γρασίδι. Η καθημερινή χρήση δημιουργεί άλλες ανάγκες», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. «Στην Ελλάδα ζούμε, που σημαίνει πως όταν καθίσεις σε κλειστό χώρο όσο ανοιχτές πόρτες και να έχεις όταν θα σε χτυπάει από πάνω ο ήλιος και σε βαράει, έχετε καθίσει να δείτε πως είναι; Σαν φούρνος μικροκυμάτων θα γίνουν αυτά τα περίπτερα», τόνισε.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο εκ νέου για παρανόηση αναφορικά με τη θέση της διοίκησης του δήμου.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε από τους Φίλους της Νέας Παραλίας με τη συμμετοχή προσφύγων. «Καλά κάνουν και χρησιμοποιούν πρόσφυγες, αλλά δεν είναι καλό να αναφέρονται ονομαστικά», σημείωσε.