Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επίτιμα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Γιάννης Μουτάρης

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της ΚΟΘ στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στις εκδηλώσεις της «Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», που διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με μία αφιερωματική συναυλία που περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά έργα των εβραϊκής καταγωγής πρωτοπόρων συνθετών Σένμπεργκ και Ρουμπινστάιν, ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με το συγκλονιστικό «Χορικό των Εβραίων Σκλάβων» από την όπερα του Βέρντι «Nabucco» (Ναβουχοδονόσωρ).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, που θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στις 18.30 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., θα είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ θα προηγηθεί μουσικό δρώμενο της σοπράνο Μαριάντζελας Χατζησταματίου και του Pellegrinaggio al levante Ensemble, μαζί με μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με τραγούδια που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και αποτελούν τμήμα του ερευνητικού προγράμματος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Τα τραγούδια του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων».

Στο πλαίσιο της τελετής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο πρώην Δήμαρχος Θεσσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θα ανακηρυχθούν επίτιμα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό με δελτία εισόδου, ένα τμήμα των οποίων θα διατεθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ., www.tsso.gr , από την Δευτέρα 22/1, ώρα 09:00.