Skip to main content

Συγκέντρωση κατά της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία

Έχουμε αντίρρηση στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων γιατί δεν θέλουμε να επαναληφθεί η κατάσταση της Αριστοτέλους, σημείωσε ο Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Συγκέντρωση κατά του ενδεχομένου να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία, πραγματοποιούν πολίτες της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς.

Η διαμαρτυρία έχει σαν κεντρικό σύνθημα το «Υιοθετώ τη Νέα Παραλία» και το κάλεσμα έγινε μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook.

Περίπου 100 άτομα βρέθηκαν στον χώρο, συζήτησαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα, ενώ στην εκδήλωση βρέθηκαν επίσης και μέλη της ομάδας «Φίλοι της Νέας Παραλίας», καθώς και της «Ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτονας της εταιρείας Nikiforidis Cuomo Architects που υλοποίησε την ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων.

"Δεν έχουμε αντίρηση στα τραπεζοκαθίσματα γενικά και αόριστα. Έχουμε αντίρρηση στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να επαναληφθεί η κατάσταση που επικρατεί στην Αριστοτέλους. Προσπαθούμε να πείσουμε τον δήμο ότι αυτό που πάει να κάνει είναι λάθος εκτός πια και αν μπορεί να γίνει ένα θαύμα. Η πράξη έχει δείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος στα τραπεζοκαθίσματα, Τα αναψυκτήρια έχουν σχεδιαστει για να λειτουργήσουν με περιορισμένο αριθμό πελατών", τόνισε ο κ.Νικηφορίδης.

Τόνισε δε ότι στον Κήπο του Νερού το αναψυκτήριο έχει, ήδη, υπερδιπλασιάσει τον χώρο που καταλαμβάνει.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο τέως αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου, καθώς, όπως είπε, έκανε δηλώσεις που δημιούργησαν πάρα πολύ μεγάλη ένταση, ενώ έκρινε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των πολιτών