Skip to main content

Στον Μητροπολίτη Άνθιμο ο Μπουτάρης λίγο πριν τα αποχαιρετιστήρια- «Τελικά τα πήγαμε καλά οι δυο μας»

Τις επόμενες ημέρες ο πρώην δήμαρχος πρόκειται να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Άνθιμο ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του

Αν και η σχέση τους ήταν έντονη και να σημαδεύτηκε από ατάκες, όπως «Μουτζαχεντίν» και «Όσο ζω εγώ, δήμο δεν θα δεις!», ο Γιάννης Μπουτάρης πρόκειται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Άνθιμο ο οποίος μετά από τον 60ετή κύκλο στα ιερατικά του καθήκοντα, υπέβαλε την παραίτησή του.

«Με τον Άνθιμο τα πήγαμε πάρα πολύ καλά οι δυο μας, είναι καλός», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους και θυμήθηκε τη διαμάχη που είχαν το 2010, πριν εκλεγεί δήμαρχος στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Όταν είχα εκλεγεί, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα φίλοι δεν θα γίνουμε αλλά εσύ είσαι ο θρησκευτικός αρχηγός της πόλης και εγώ ο πολιτικός αρχηγός. Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα των συνεργασιών στους συμπολίτες μας. Να αφήσουμε στην άκρη αυτά που δεν συμφωνούμε και να κάνουμε αυτά που συμφωνούμε. Μου απάντησε "ευχαρίστως"», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως στη συνέχεια πήγαινε και έπινε συνέχεια μαζί του καφέ.

Ακόμα και όταν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με το πρώτο Thessaloniki Pride και ο μητροπολίτης αντιδρούσε, τότε ο δήμαρχος είχε ζητήσει να αλλάξει διαδρομή η «πορεία υπερηφάνειας», ώστε να μην περνάει μπροστά από εκκλησίες όπως είχε ζητήσει ο Άνθιμος.

Διαβάστε - Τέλος εποχής για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο - Ο αμφιλεγόμενος ιεράρχης και το αποτύπωμά του στην πόλη