Skip to main content

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μπουτάρης - Τι είπε με τον Τσίπρα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον ΟΛΘ και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης.

Δεκτός από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος έθεσε και επίσημα στον πρωθυπουργό το αίτημα για παραχώρηση της πρώτης προβλήτας του λιμανιού στον δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΘ, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ενδιαφέρονται για λιμενικές δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τη συγκεκριμένη προβλήτα.

Ως γνωστόν, ο κ. Μπουτάρης θέλει η πρώτη προβλήτα να διατηρηθεί και να αναδεχθεί ακόμα περισσότερο ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της κατασκευής του TAP, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το θέμα μπορεί να διευθετηθεί.

Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε επίσης και σε άλλα ζητήματα της πόλης και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, καθώς και στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.