Skip to main content

Μπουτάρης: Προκλητικός και αλαζονικός ο Βαρουφάκης

Κριτική κατά πάντων άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας «καλό παιδί» τον Τσίπρα, «ιστορία» τον Σαμαρά και «προκλητικό» τον Βαρουφάκη.

Κριτική κατά πάντων άσκησε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτηρίζοντας «καλό παιδί» τον Αλ. Τσίπρα, «ιστορία» τον Αντ. Σαμαρά και «προκλητικό και αλαζονικό» τον Γ. Βαρουφάκη.

«Είναι προκλητικός ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο Βαρουφάκη και δε λέω ούτε για την εμφάνιση του ούτε για μοτοσικλέτα του, αλλά για τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Είναι αλαζονικός για τα γούστα μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι «δεν ανταποκρινόμαστε στον διάλογο». «Μιλάμε άλλη γλώσσα, κάτι δε κάνουμε καλά. Εκείνο που ξέρω είναι ότι και οι 18 της Ευρωζώνης είναι εναντίον μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Εμείς το μόνο που ξέρουμε να λέμε είναι ότι φταίει ο Σαμαράς, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για κρέμασμα ο Παπανδρέου».

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισα «άλλα αντ' άλλων» το σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα, όπως παράδειγμα το φορολογικό, το οποίο όπως είπε αλλάζει συνέχεια.

Σχετικά με την ΠΝΠ και τα αποθεματικά των δήμων τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς, σημειώνοντας πως «πρέπει να σωθεί η χώρα».

Χαρακτήρισε άκομψο τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ωστόσο δήλωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν.

«Τα λεφτά δεν τα δώσαμε, αλλά θα τα δώσουμε. Περιμένουμε οδηγίες πώς θα κατατεθούν τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.

«Για να αποφασίσει η κυβέρνηση, άσχετο αν το έκανε με τον πιο άκομψο τρόπο, προφανώς τα μαζεύει για να έχει ένα διαπραγματευτικό όπλο. Με αυτή τη λογική πρώτη προτεραιότητα έχει η χώρα και εν συνεχεία πάνε οι δήμοι», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είπε πάντως ότι δεν είναι «καθόλου σίγουρος» ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει τα χρήματα αυτά, θυμίζοντας το «κούρεμα» των ομολόγων.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη και την κατάσταση στο κυκλοφοριακό, ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά». «Υπάρχει ανομία, όπως στο κυκλοφοριακό. Είμαι θυμωμένος απογοητευμένος αλλά και πεισμωμένος, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Δεν το βρήκαμε τον τρόπο αλλά θα τον βρούμε» τόνισε.