Skip to main content

Μήνυμα Τζιτζικώστα σε Μπουτάρη: Κάνε επιτέλους τη δουλειά σου

Οργισμένος ο περιφερειάρχης κατηγορεί τις δημοτικές υπηρεσίες ότι αδιαφορούν για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια στο νέο περιφερειακό μέγαρο.

Αιχμή εναντίον του δήμου Θεσσαλονίκης για το θέμα των σπασμένων πεζοδρομίων στο χώρο όπου ετοιμάζεται για να μετακομίσουν οι περισσότερες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου), άφησε σήμερα μιλώντας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας απαντώντας στην πρόταση της επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω, Χρυσούλας Παλιαδέλη, για συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης για το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν εξαιρετικά αιχμηρός τονίζοντας:

«Κάποιοι δήμαρχοι δεν αντιλαμβάνονται ούτε καν τη σημασία του να έχει δημιουργηθεί ένα στολίδι, όπως το νέο περιφερειακό μέγαρο, να έχει ξεκινήσει η μετακόμισή του και αρνούνται πεισματικά ακόμη και σήμερα, μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα και αλλεπάλληλες δικές μου παρακλήσεις, να κάνουν το αυτονόητο που είναι η μοναδική τους αρμοδιότητα: να φτιάξουν δηλαδή τον περιβάλλοντα χώρο. Τα πεζοδρόμια τους ζήτησα να διορθώσουν, για να μη σκοτωθεί κανένας άνθρωπος, διότι ετοιμαζόμαστε να μεταφερθούμε στο νέο κτίριο με την έναρξη της νέας χρονιάς. Δηλαδή θα πρέπει να αποταθούμε στη Δικαιοσύνη με εξώδικα, για να κινητοποιηθεί ένας δήμος που έχει την ευθύνη να ολοκληρώσει ένα τέτοιο έργο για να μη θρηνήσουμε θύματα; Αν χτυπήσει κάποιος στο σημείο όπου ενώνεται ο δρόμος με το νέο περιφερειακό μέγαρο...; Με αυτή την τακτική, όταν μετακομίσουν οι υπηρεσίες μας στην περιοχή θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα. Περιμένω την απάντηση να τη δώσει πλέον ο κ. Μπουτάρης στο λαό της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Το θέμα μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχτεί δημόσια».

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος, καθώς όπως έλεγε έχει απευθυνθεί κατ' επανάληψη στο δήμο για να διορθώσει την κατάσταση που επικρατεί και αντιμετώπισε αδιαφορία...

Ο περιφερειάρχης μάλιστα επισήμανε ότι στο υφιστάμενο κτήριο που σήμερα στεγάζεται η Περιφέρεια ήδη η διοίκηση σχεδιάζει «όχι μόνο να βρεθούν κονδύλια και τρόποι για να αναβαθμιστεί, να συντηρηθεί και να γίνει ένα κτίριο - κόσμημα (γιατί όλοι βλέπουμε πως έχει καταντήσει), αλλά ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι και σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να δούμε ποιά θα είναι η απόδοση του κτιρίου αυτού στην τοπική κοινωνία, με ποιά χρήση αυτό το κτίριο θα συνεχίσει όχι μόνο να στεγάζει κάποιες από τις υπηρεσίες που δε θα μεταφερθούν στο άλλο κτίριο, αλλά θα μπορέσει ενδεχομένως να στεγάσει και φορείς πολιτισμού. Γιατί στόχος μας είναι όχι μόνο το οικοδόμημα αλλά όλο το οικοδομικό τετράγωνο με τους κήπους της Περιφέρειας να αποδοθεί στους πολίτες. Γι' αυτό και έχω πει όποιος φορέας ή πολίτης θέλει να χρησιμοποιήσει ή να αξιοποιήσει σε ώρες μη λειτουργίας του κήπους ή και την εκκλησία για την τέλεση μυστηρίων είναι στη διάθεση του κόσμου. Και ήδη γίνεται από ορισμένους χρήση. Ξεκαθαρίζω ότι στη μόνη περίπτωση που χρειαζόμαστε να αποταθούμε στο δήμο είναι για να του πούμε πώς να κάνει τη δουλειά του γιατί τελικά κάποιοι δεν κάνουν ούτε αυτό».