Skip to main content

Μίνι ανασχηματισμός από Μπουτάρη - Ποιοι είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι

Δύο νέοι αντιδήμαρχοι, μόνο στον τουρισμό ο Σπύρος Πέγκας. Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα της διοίκησης του στον μίνι ανασχηματισμό.

Ανακοινώθηκαν οι δυο νέοι αντιδήμαρχοι του Γιάννη Μπουτάρη, μαζί με όλη τη «νέα» διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Νίκο Φωτίου και τη Λίνα Λιάκου, ενώ οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι διατηρούν τις θέσεις τους, όχι όμως και το σύνολο των καθηκόντων τους...

Ήδη έχουν αρχίσει οι σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας» (εκεί υποχρεωτικά θα ανακοινωθεί το σύνολο των αντιδημάρχων, παλαιών και νέων), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσθέτει στο ηγετικό του σχήμα τους κ.κ. Φωτίου και Λιάκου. Αυτός είναι ο... ανασχηματισμός.

Στην ουσία ο κ. Φωτίου αναλαμβάνει την αντιδημαρχία που είχε στο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας (Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών), η οποία μετά την παραίτηση – αποπομπή του δεν είχε ανασυσταθεί και τις αρμοδιότητες είχαν διατηρήσει οι τότε εντεταλμένοι σύμβουλοι και πλέον αντιδήμαρχοι κ.κ. Φωτίου και Λιάκου.

Ο κ. Φωτίου επισήμως είναι αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, με αρμοδιότητες όπως οι σχέσεις με τις ΜΚΟ, η σύνδεση με τις κοινότητες κτλ. και η κ. Λιάκου είναι αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και θα έχει στην αρμοδιότητά της την υπόθεση των ανθεκτικών πόλεων, όπως και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η τελευταία αρμοδιότητα μάλιστα προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη, καθώς ανήκε μέχρι σήμερα στον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπύρο Πέγκα και η αφαίρεσή της από τον δήμαρχο, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Άλλωστε, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι μόνον η ανάγκη να έχει αρμοδιότητες η νέα αντιδήμαρχος, αλλά και η ουσιαστική ανυπαρξία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως σχολίαζαν στελέχη του Δήμου, αφού ο κ. Πέγκας ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το τουριστικό κομμάτι, στο οποίο ρίχνει άλλωστε και μεγάλη βαρύτητα ο κ. Μπουτάρης.

Άλλωστε, στην ίδια απόφαση ο κ. Πέγκας είναι πλέον αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων...

Παραμένουν στα καθήκοντά τους οι κ.κ. Θανάσης Παππάς (Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας), Καλυψώ Γούλα (Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης), Έλλη Χρυσίδου (Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού), Γεωργία Ρανέλλα (Οικονομικών) και Πέτρος Λεκάκης (Ανάπτυξης).

Αναπληρώτρια του δημάρχου είναι η Καλυψώ Γούλα (και σε περίπτωση δικού της κωλύματος ο Σπύρος Πέγκας).