Skip to main content

Έλιωσε ο πάγος μεταξύ Μπουτάρη - Τζιτζικώστα: «Σ' αγαπώ-Κι εγώ!»

Λόγια... αγάπης μεταξύ δημάρχου και περιφερειάρχη οι οποίοι φαίνεται ότι αφήνουν πίσω τους τις μεγάλες εντάσεις του τελευταίου διαστήματος.

Τη σχέση τους φαίνεται να αναθέρμαναν ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας οι οποίοι, μετά τις «εχθροπραξίες» του τελευταίου διαστήματος, εθεάθησαν να ανταλλάσσουν  φιλοφρονήσεις κατά το γεύμα εργασίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν αυτός που προσέγγισε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας του «Σ' αγαπώ», με τον τελευταίο να αποκρίνεται στον ίδιο τόνο λέγοντας «Και εγώ σ' αγαπώ».

Το εξαιρετικά θετικό κλίμα που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο τοπικών αρχόντων προκάλεσε έκπληξη, καθώς μόλις εχθές ο κ. Μπουτάρης άφησε αιχμές κατά του κ. Τζιτζικώστα στο Δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι κάποιους «πιο πολύ τους ενδιαφέρει το πλακάκι του πεζοδρομίου τους παρά το μέλλον της πόλης», ενώ δεν πέρασαν πολλές ημέρες από το πρωτοφανές σκηνικό κατά το οποίο οι Μπουτάρης και Τζιτζικώστας λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, όταν ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Περιφερειάρχη επειδή, όπως είχε, πει, του μετέφεραν ότι ο κ. Τζιτζικώστας μιλάει με απαξιωτικά λόγια για τον ίδιο.

Ωστόσο, η σημερινή κίνηση του δημάρχου, αλλά και η απάντηση του περιφερειάρχη, ίσως αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική αποκατάσταση της σχέσης τους η οποία άλλωστε κατά το παρελθόν ήταν πολύ στενή.