Skip to main content

Μαλλιά κουβάρια στη συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη

«Κόντρα» στη χτεσινή συνεδρίαση του δημάρχου με τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Κουράκη και Λιακόπουλο, με τον οποίο ανταλλάχτηκαν βαριές εκφράσεις.

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη στη χτεσινή συνεδρίαση, μετά και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε έντονους διαλόγους με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, με τον πρώην αντιδήμαρχο, Ανδρέα Κουράκη, κυρίως όμως με τον Στέλιο Λιακόπουλο, με τον οποίο ανταλλάχτηκαν βαριές εκφράσεις.

Οι τόνοι ανέβηκαν στα... απόνερα της θυελλώδους συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να βγει εκ νέου στην επιφάνεια η διαφωνία του κ. Αβραμόπουλου με τον κ. Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος είχε και κόντρα με τον κ. Κουράκη για τα ζητήματα της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ακολούθησε η ανταλλαγή βαριών εκφράσεων με τον κ. Λιακόπουλο.

Την... ωραία ατμόσφαιρα, σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες συμπλήρωσε η δηκτική παρέμβαση του κ. Λάζαρου Ζαχαριάδη για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου έκανε λόγο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για «ασυνεννοησία» και «ανεπάρκεια».

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι «αν δε γίνει restart (επανεκκίνηση) στην παράταξη η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από τη σημερινή». Ο κ. Ζέρβας μάλιστα έκανε λόγο για «υπερέκθεση», που πλέον βλάπτει την παράταξη της διοίκησης του Δήμου σε πολύωρα δημοτικά συμβούλια, όπου το λόγο παίρνουν διάφοροι, οι οποίοι απλώς φορτώνουν έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων με ευθύνες τη δημοτική αρχή, ενώ έθεσε και το ζήτημα της ανάγκης παραγωγής έργου. Την ώρα πάντως που ο κ. Ζέρβας προσπαθούσε να χαμηλώσει την ένταση και τους τόνους, οι βασικοί πρωταγωνιστές της "κόντρας" είχαν αποχωρήσει...

Το δύσκολο κλίμα στη συνεδρίαση έκανε ακόμη δυσκολότερο η ιστορία με τους διαγωνισμούς για την καθαριότητα, για την οποία εξηγήσεις έδωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Θανάσης Παπάς και Καλυψώ Γούλα. Εξηγήσεις, οι οποίες φαίνεται πάντως ότι ικανοποίησαν τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας», που θεωρούν πλέον «ανεδαφική και υπερβολική» την κριτική περί... σκανδάλου.

Πάντως, σε ένα μέρος της δημοτικής ομάδας υπάρχει έντονη πλέον αμφισβήτηση του επικεφαλής. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δε διστάζει να συγκρουστεί ακόμη και με στελέχη, τα οποία κατ' επανάληψη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραμείνει ενωμένη η παράταξη. Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν μέλη της «Πρωτοβουλίας», που αμφισβητούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους τη στάση του δημάρχου, αλλά ανάληψη πρωτοβουλίας για να τεθεί ζήτημα προς το παρόν δε φαίνεται...