Skip to main content

Αθώος πρώην συνδικαλιστής του Δ.Θεσσαλονίκης για επεισόδιο με Μπουτάρη

Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην συνδικαλιστή, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης

Αθώος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Ηλίας Μανουσαρίδης, για τα επεισόδια που είχε προκαλέσει εντός του δημαρχείου στις 12 Οκτωβρίου του 2011.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης και ο κ. Μανουσαρίδης κατηγορούνταν για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ο πρώην συνδικαλιστής και συνταξιούχος κάθισε τη Δευτέρα στο εδώλιο για το επεισόδιο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με άλλους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης στο θέμα της καθαριότητας, καθώς, εκείνες τις ημέρες ήταν σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων.

Δημοτικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τον Ηλία Μανουσαρίδη, εκτιμώντας ότι πίσω από τη σύσκεψη κρύβεται προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, εισέβαλαν στην αίθουσα, προκαλώντας ένταση και οδηγώντας στην ματαίωση της σύσκεψης.