Skip to main content

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Άκυρος ο διαγωνισμός για τον 6ο προβλήτα! Σε επαναπροκήρυξη προχωρά ο ΟΛΘ

Αρνητική εξέλιξη για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη - Άκυρος ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί στα τέλη του 2019 - Η νέα προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος από κατασκευαστικές εταιρείες

Την επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου του Έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής», το οποίο εντάσσεται στις Υποχρεωτικές Επενδύσεις βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης της εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, ανακοίνωσε η ΟΛΘ Α.Ε.,

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ημερομηνία για εκδήλωση ενδιαφέροντος από κατασκευαστικές εταιρείες ορίστηκε η 22α Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες (δεσμευτικές προσφορές, αξιολόγηση κτλ.). Όπως είναι προφανές, η αρνητική αυτή εξέλιξη δημιουργεί ανησυχία, καθώς εκ των πραγμάτων προκύπτει νέα, μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη.

Να σημειωθεί ότι προσωρινός ανάδοχος του ακυρωθέντος, πλέον, διαγωνισμού, είχε αναδειχθεί η κοινοπραξία «MYTILINEOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA» για το έργο προϋπολογισμού ύψους 150 εκατ. ευρώ. O διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στα τέλη του 2019 και ο προσωρινός ανάδοχος είχε ανακηρυχθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΟΛΘ ΑΕ προχωρά στη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τις ενδιαφερόμενες Εργοληπτικές Επιχειρήσεις για συμμετοχή στο 1ο Στάδιο «Προεπιλογή του Διαγωνισμού».

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «η εν λόγω απόφαση για την υλοποίηση του Έργου λήφθηκε λόγω των νέων απαιτήσεων που προέκυψαν από τη νομοθετική μεταβολή του τρόπου αδειοδότησης, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστοι όροι για την Εταιρεία».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεπώς, με την ίδια απόφασή του, ενέκρινε την ακύρωση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου του Έργου, σύμφωνα με τους όρους 4.2. της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο 1ο Στάδιο της Προεπιλογής και τους όρους 4.2.7 και 4.4. της Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για συμμετοχή στο 2ο Στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.