Skip to main content

Επιπλέον 234 θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Συνάντηση Αγγελούδη με Λιάγκο

Πού θα βρίσκονται οι 234 νέες θέσεις στάθμευσης - Πότε θα είναι διαθέσιμες

Επιπλέον 234 θέσεις στάθμευσης θα είναι στη διάθεση των πολιτών από το τέλος Μαΐου εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη με τον  Εκτελεστικό Πρόεδρο της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιο Λιάγκο, στα γραφεία της εταιρείας.

Οι θέσεις στάθμευσης θα βρίσκονται, όπως ανακοινώθηκε στην καρδιά της πόλης καθώς θα είναι σε απόσταση μόλις περίπου 50 μέτρων από την πλατεία Ελευθερίας, όπου αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος να ξεκινήσουν εργασίες. Συγκεκριμένα θα βρίσκονται στο Π2, στο μπροστινό δηλαδή πάρκινγκ και οι 80 από αυτές θα παραδοθούν προς χρήση στο τέλος Απριλίου και οι υπόλοιπες στο τέλος Μαΐου.

Είχε προηγηθεί το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκη στην ΟΛΘ Α.Ε. για την εξεύρεση χώρων στάθμευσης εντός του λιμανιού προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες από την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην πόλη λόγω των εργασιών του Flyover, αλλά και λόγω της έναρξης του έργου Πάρκο Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, που θα σημάνει και το τέλος της λειτουργίας του πάρκινγκ στον συγκεκριμένο χώρο.

Image

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΟΛΘ και τον κ. Λιάγκο για την ανταπόκριση του Οργανισμού Λιμένος. Έκανε λόγο για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας από την πλευρά του ΟΛΘ για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης λαμβάνοντας υπόψιν τα προβλήματα που προκύπτουν από το Flyover και της πλατείας Ελευθερίας. «Η συνεργασία με τον δήμο είναι σε άριστο επίπεδο. Η ΟΛΘ ανταποκρίθηκε άμεσα για να λύσουμε ένα θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε για ένα άλλο καλό θέμα, το οποίο είναι η κατασκευή του Flyover. Κατανοούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη», τόνισε ο κ. Λιάγκος, εκτιμώντας πως οι επιπλέον 234 θέσεις θα αποσυμφωρήσουν κατά ένα μέρος το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Οι υφιστάμενες θέσεις στο Π2 θα μετακινηθούν προς το εσωτερικό του ΟΛΘ και εκεί θα χωροθετηθούν οι νέες. Χρειάστηκε η τροποποίηση του masterplan και η έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Αγγελούδης σημείωσε ότι ο δήμος είναι σε αναμονή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα οκτώ πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου της πόλης, ώστε να εκτονωθεί το θέμα της στάθμευσης. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε στο κέντρο της πόλης την αποτελεσματική αστυνόμευση με την αύξηση των αστυνομικών της Τροχαίας», τόνισε.

Αναφορικά με την πλατεία Ελευθερίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι εντός των ημερών θα δημοπρατηθεί το έργο, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες.