Skip to main content

Προς νέο ρεκόρ το 2025 η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη

Το 50% των κρουαζιεροπλοίων είναι πλέον home porting - Πάνω από 80 κρουαζιερόπλοια αναμένονται το 2025 - Στο λιμάνι σήμερα το Celebrity Infinity με 2.000 επιβάτες

Ακόμα καλύτερη αναμένεται να είναι η επόμενη χρονιά για τον τομέα της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη.

Οι έως τώρα κρατήσεις δείχνουν ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2025 στο λιμάνι θα ξεπεράσουν τις 80 που έχουν προγραμματιστεί για φέτος και αποτελούν αριθμό-ρεκόρ.

Όπως επεσήμανε ο Εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Αθανάσιος Λιάγκος κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα γεωπολιτικά προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, για το 2024 όχι μόνο δεν έγινε καμία ακύρωση κρουαζιεροπλοίων, αλλά έχει σημειωθεί αύξηση από τα 68 του 2023. «Είμαστε πάνω από 80 φέτος και από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι του χρόνου θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό», τόνισε ο κ. Λιάγκος.

«Το 50% των κρουαζιεροπλοίων είναι πλέον home porting. Ανοίξαμε μια τεράστια πύλη τουρισμού, με πολλαπλά τα οφέλη για την τοπική οικονομία», υπογράμμισε ο κ.Λιάγκος τονίζοντας πως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 80% των επιβατών ξαναέρχεται στη Θεσσαλονίκη, όχι μέσω της κρουαζιέρας αλλά ιδιωτικά. «Αυτό είναι ένα κέρδος για την τοπική κοινωνία», τόνισε.

Σήμερα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης έδεσε για έκτη φορά το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity με 2.000 επιβάτες από ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Ισπανία και Λατινική Αμερική.

Τα συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΟΛΘ για την αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων έδωσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης. «Η κρουαζιέρα είναι μια προσφορά στην πόλη. Φτάσαμε σήμερα από τον πολύ μικρό αριθμό του παρελθόντος να είναι έτοιμη η Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει τα 80 κρουαζιερόπλοια» είπε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για δουλειά οργανωμένη που γίνεται εδώ και χρόνια στην κρουαζιέρα. «Είμαστε έτοιμη να ξεπεράσουμε τα 80 κρουαζιερόπλοια. Αρκετά από αυτά επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως hub», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης ο οποίος, ως γνωστόν, έχει διατελέσει πρόεδρος του ΟΛΘ. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αγγελούδη στα γραφεία της ΟΛΘ ΑΕ ο κ. Λιάγκος του χάρισε μια πλακέτα με σήμα του λιμανιού.