Skip to main content

Βαρκελώνη:Σοβαρή η κατάσταση της υγείας της τραυματισμένης Ελληνίδας

Η γυναίκα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι και έκανε χειρουργείο 7 ωρών στο πόδι της - Σε καλύτερη κατάσταση τα δύο της παιδιά

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την τρομοκρατική επίθεση του λευκού βαν χθες στη Ράμπλα της Βαρκελώνης.

Η γυναίκα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι και έκανε χειρουργείο 7 ωρών στο πόδι της. Η κόρη της είναι ελαφρά τραυματίας, ενώ δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το άλλο της παιδί, αν και η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Η Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογένειας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Όπως διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής ο ακόλουθος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία, η γυναίκα είναι γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα, ενώ τα δύο παιδιά έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική.