Skip to main content

Μια Ελληνίδα τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Πρόκειται για μια μητέρα η οποία είχε επισκεφθεί αυτές τις ημέρες με την οικογένειά της την Ισπανία. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Μια γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Πρόκειται για μια μητέρα, η οποία είχε επισκεφθεί αυτές τις ημέρες με την οικογένειά της την Ισπανία. 

Η μητέρα είναι πιο βαριά, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η γραμματέας του επίτιμου ελληνικού προξενείου στη Βαρκελώνη Θεώνη Ζησιμοπούλου.

Όπως ανέφερε, επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης», αναφέρει.