Skip to main content

Βίντεο-σοκ με τους τζιχαντιστές λίγο πριν επιτεθούν στην Καμπρίλς

Το βίντεο τους δείχνει να αστειεύονται ενώ περιμένουν να πληρώσουν σε ταμείο μίνι μάρκετ βενζινάδικου, αγοράζοντας έναν αναπτήρα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τρεις από τους πέντε τζιχαντιστές σε μίνι μάρκετ λίγο πριν πραγματοποιήσουν την επίθεση στην πόλη Καμπρίλς στην Ισπανία.

Το βίντεο τους δείχνει να αστειεύονται ενώ περιμένουν να πληρώσουν σε ταμείο μίνι μάρκετ βενζινάδικου, αγοράζοντας έναν αναπτήρα.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Ara στο βίντεο έχουν καταγραφεί ο Ομάρ Χιτσάμι, ο αδερφός του μακελάρη της Βαρκελώνης Γιουνές Αμπουγιακούμπ, Χουσείν και ο Μούσα Ουκαμπίρ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι πέντε τζιχαντιστές καταγράφηκαν τέσσερις φορές από τις κάμερες του μίνι μάρκετ πριν την επίθεση στην Καμπρίλς.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο ήταν πώς οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν «αναγνώριση» του εδάφους και επανεξέταση των σχεδίων τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο αργότερα πραγματοποίησαν την επίθεση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ οι ίδιοι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση στην πλατεία Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη που κόστισε τη ζωή σε άλλους 14 πολίτες.

Την ανάληψη ευθύνης για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.