Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιπλέον 630 προσφυγόπουλα στα σχολεία από Δευτέρα

Ακόμη 500 προσφυγόπουλα σε επτά δημοτικά σχολεία και 130 σε τέσσερα γυμνάσια του νομού - Προσπάθειες και για τμήματα νηπιαγωγίων, μέσα στα camps

Επιπλέον 500 προσφυγόπουλα, πλήρως εμβολιασμένα, αναμένεται να ενταχθούν από την προσεχή Δευτέρα σε τάξεις δημοτικών σχολείων, καθώς και ακόμη 130 σε τάξεις γυμνασίων δήμων δυτικών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσουν και τμήματα νηπιαγωγείων εντός των κέντρων φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3, τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα προσπάθεια ομαλής ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία χαρακτηρίζονται ως «πολύ θετικά».

«Πολλά παιδιά του δημοτικού έχουν μάθει βασικές λέξεις και μπορούν να συνεννοηθούν στα ελληνικά. Είναι καταπληκτική η πρόοδος των παιδιών. Τους αρέσει που έρχονται στο σχολείο και μαθαίνουν τόσα. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία είναι πάρα πολύ αγαπητή στα παιδιά, που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ και θεωρούν αυτές τις ώρες πολύ σημαντικές», τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 11 σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, πρόκειται να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα από τη Δευτέρα. Θυμηθείτε τα ΕΔΩ.