Skip to main content

Θεοδωράκης: Τυχοδιωκτισμός το δήθεν σκίσιμο των μνημονίων

"Η Αριστερά με αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός κι' εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν", δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Επικριτικός για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά και την ψήφιση των επώδυνων μέτρων σε ασφαλιστικό-φορολογικό εμφανίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης σε δηλώσεις του με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης. Διάλογοι στο Λυκόφως» από τις εκδόσεις Ιανός.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε «τυχοδιωκτισμό τα περί σκισίματος των μνημονίων» προειδοποιώντας ότι «η ψήφιση των μέτρων είναι μόνο το ορντέβρ. Η εφαρμογή τους είναι εκείνη που θα πονάει».

«Όταν ένας πατέρας γυρίζει σπίτι και το παιδί του τού λέει "μπαμπά πεινάω", εκεί τρελαίνεται. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να το κάνουν αυτό στους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Μίκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος.

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε η σημερινή Βουλή για την οποία είπε ότι «απλώς υπάρχει για να δίνει μια δημοκρατικοφάνεια στις αποφάσεις των ξένων. Στενοχωριέμαι για τον Τσίπρα. Μπήκε μέσα σ' όλους αυτούς και τον φάγανε. Η Αριστερά με αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σ' αυτήν».

Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι δεν χάνει την ελπίδα του λέγοντας ότι «πολλοί λένε πως οι Έλληνες έχουν παραλύσει. Εγώ όμως έχω δει πολλές φορές στη ζωή μου τον ελληνικό λαό να είναι παράλυτος και την επόμενη ημέρα να ξεσηκώνεται. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν ένας λαός είνα όρθιος, κάποτε θα νικήσει».