Skip to main content

Σπυράκη: «Ναι» στην προανακριτική, αλλά οι μάρτυρες χωρίς κουκούλες

Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

«Ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για το ζήτημα της Novartis λέει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Η ίδια είπε πως ην ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε πει «όλα στο φως. Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι μάρτυρες να έρθουν χωρίς κουκούλες.

«Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή» κατέληξε η Μαρία Σπυράκη.