Skip to main content

Πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στα ανοιχτά της Υεμένης

Σύμφωνα με την εταιρεία Ambrey, πρόκειται για πλοίο αμερικανικής ιδιοκτησίας που φέρει σημαία Νήσων Μάρσαλ

Πλήγμα από πύραυλο φέρεται να δέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένα πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης στον Κόλπο του Αντεν, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αριστερή πλευρά του πλοίου φέρεται να χτυπήθηκε από ψηλά με πύραυλο, 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Αντεν της Υεμένης.

Με βάση την εταιρεία Ambrey, πρόκειται για πλοίο αμερικανικής ιδιοκτησίας που φέρει σημαία Νήσων Μάρσαλ. Το χτύπημα, φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά αλλά το σκάφος παραμένει αξιόπλοο και δεν έχει τραυματιστεί κάποιος από το πλήρωμα.

Τα σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να διέρχονται με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Τις τελευταίες ημέρες η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν έχει ανέβει κατακόρυφα μετά τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των Χούθι. Τα χτυπήματα ήλθαν ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων που περνούσαν από την περιοχή. Σύμφωνα με την παραστρατιωτική φιλοϊρανική οργάνωση, τα σκάφη που στοχοποιούσαν σχετίζονταν με το Ισραήλ.