Skip to main content

Βέλγιο: Συναγερμός για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο που απέπλευσε από την Τουρκία

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία στις 9 Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι βελγικές αρχές μετά από προειδοποίηση που έλαβαν εχθές (Δευτέρα) το βράδυ για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που βρίσκεται σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας. Το όχημα, όπως ανέφερε θα εκρήγνυτο με την άφιξή του.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, πρόκειται για το πλοίο «MSC Bha-vya V», με σημαία Λιβερίας. Έχει αγκυροβολήσει στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Άλκμααρ στην Ολλανδία και δεν έχει άδεια προς το παρόν να συνεχίσει προς την Αμβέρσα. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν αποκλείεται η σύνδεση με υπόθεση ναρκωτικών.

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία στις 9 Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου επρόκειτο να φτάσει σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Het Nieuwsblad» ήταν ελλιμενισμένο στο Αμβούργο, στη Χάβρη στη Γαλλία και στο Σίνες στην Πορτογαλία.

Προσθέτει τέλος ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι, με προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο υπό σημαία Σενεγάλης, στο οποίο εν συνεχεία βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, η δε απειλή αποδείχθηκε μέρος διαμάχης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.