Skip to main content

Μαύρη Θάλασσα: Δύο σενάρια για την έκρηξη στο ελληνόκτητο πλοίο

Η έκρηξη από νάρκη ή επίθεση με drone είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών - Τρία μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά από το ωστικό κύμα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο υπέστη ζημιές στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το πλοίο ξηρού φορτίου Vyssos με σημαία Παναμά, συμφερόντων της Nava Shipping Ltd, απέπλευσε από τη Σικελία με κατεύθυνση προς το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας στον Δούναβη, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου, όταν το πλοίο, εισερχόμενο στο κανάλι, δέχθηκε επίθεση από drone ή προσέκρουσε σε νάρκη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.

Διαβάστε σχετικά: Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα - Τραυματίστηκαν τρία μέλη του πληρώματος

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο πλοίο, ενώ τρία μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά από το ωστικό κύμα.

Σύμφωνα με τις Ναυτικές Αμυντικές Δυνάμεις της Νότιας Ουκρανίας, διασωστικά σκάφη που έσπευσαν να συνδράμουν το πλήρωμα, μετέφεραν γιατρούς στο πλοίο.

Μεταξύ των τριών ελαφρά τραυματιών, περιλαμβάνονται δύο Ελληνες, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομείο.

Ο τρίτος τραυματίας, με καταγωγή από την Αίγυπτο, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου στο λιμάνι του Ισμαήλ, ενώ η έκταση των ζημιών θα εκτιμηθεί μετά τον κατάπλου και τον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από επιθεωρητή.

Πηγή: kathimerini