Skip to main content

Σφαγή στο Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 58 οι νεκροί, 515 οι τραυματίες

Ο άνδρας, από δωμάτιο στον 32ο όροφο ξενοδοχείου, άνοιξε πυρ κατά χιλιάδων θεατών συναυλίας κάντρι μουσικής και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπινων απωλειών και των τραυματιών από την ένοπλη επίθεση κατά θεατών σε συναυλία στο Λας Βέγκας, με τις αρχές να κάνουν πλέον λόγο για 58 νεκρούς και 515 τραυματίες.

Το FBI ανακοίνωσε ότι, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 64χρονος δράστης Στέφεν Πάντοκ δεν φέρεται να συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση. Τα κίνητρά του δεν είναι ακόμα γνωστά. Η δήμαρχος του Λας Βέγκας, Κάρολιν Γκούντμαν, τον αποκάλεσε «τρελό γεμάτο μίσος».

Νωρίτερα, το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος είχε διεκδικήσει την πατρότητα της επίθεσης, παρουσιάζοντας τον 64χρονο ως πρόσφατα προσηλυτισθέντα στο Ισλάμ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Ο άνδρας, από δωμάτιο στον 32ο όροφο ξενοδοχείου, άνοιξε πυρ κατά χιλιάδων θεατών συναυλίας κάντρι μουσικής και στη συνέχεια, όταν η αστυνομία τον εντόπισε και πριν εισβάλει στον χώρο, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Εντός του δωματίου βρέθηκαν τουλάχιστον 10 τουφέκια.

Σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για για «πράξη απόλυτου κακού», τονίζοντας όμως ότι το κακό δεν μπορεί να σπάσει τους δεσμούς που ενώνουν τους πολίτες των ΗΠΑ.

Χαιρέτησε την αυτοθυσία και την ταχεία αντίδραση των αστυνομικών και των σωστικών συνεργείων, ενώ προανήγγειλε ότι την Τετάρτη θα επισκεφτεί το Λας Βέγκας ώστε να συναντηθεί με διασώστες, συγγενείς των θυμάτων και μερικούς από τους τραυματίες.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι η σημαία θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων και δεσμεύτηκε ότι οι Αρχές θα παράσχουν στήριξη στους συγγενείς των νεκρών, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε καθόλου στα κίνητρα του δράστη, ούτε στην ανάληψη ευθύνης από το ISIS.