Skip to main content

Καθηγητής που απέρριψαν σε συνέντευξη για δουλειά ο ένοπλος που σκότωσε τρεις σε πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας

Ο ένοπλος πήγε σε αρκετούς ορόφους πριν σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο αστυνομικούς του πανεπιστημίου έξω από κτήριο

Ένας καθηγητής φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αιματηρή επίθεση σε πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας, όπως μεταδίδει το AP.

Αξιωματούχος με άμεση γνώση της έρευνας ανέφερε στο Associated Press ότι ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τους θανάσιμους τραυματισμούς τριών ανθρώπων είναι ένας καθηγητής που αναζητούσε ανεπιτυχώς δουλειά στο πανεπιστήμιο.

Ο ύποπτος εργαζόταν στο παρελθόν στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν είχε την άδεια να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στον τέταρτο όροφο του κτηρίου που στεγάζει το Lee Business School του UNLV. Ο ένοπλος πήγε σε αρκετούς ορόφους πριν σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο αστυνομικούς του πανεπιστημίου έξω από κτήριο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του UNLV, Άνταμ Γκαρσία.

Πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας: «Ήταν τρομακτικό, δεν θέλω να το ξαναζήσω», περιγράφει καθηγήτρια

«Ήταν τρομακτικό. Δεν μπορώ καν να το εξηγήσω», δήλωσε η Κεβάνι Μάρτιν, που κρύφτηκε κάτω από θρανίο στην τάξη της. «Προσπαθούσα να συγκρατηθώ για τους μαθητές μου και προσπαθούσα να μην κλάψω, αλλά τα συναισθήματα είναι κάτι που δεν θέλω να ξαναζήσω ποτέ», πρόσθεσε.

Η Μάρτιν είπε ότι έστελνε μηνύματα σε φίλους και αγαπημένους, ελπίζοντας κάποιος να της στείλει ότι ο ύποπτος συνελήφθη. Όταν ένας άλλος καθηγητής ήρθε στην αίθουσα και είπε σε όλους να εκκενώσουν, ενώθηκαν με δεκάδες άλλους που έτρεχαν έξω από το κτίριο. Η Μάρτιν έβαλε τους φοιτητές της να μαζευτούν στο αυτοκίνητό της και τους οδήγησε έξω από την πανεπιστημιούπολη.

«Μόλις απομακρυνθήκαμε από το UNLV, παρκάραμε και καθίσαμε σιωπηλοί», είπε. «Κανείς δεν είπε λέξη. Ήμασταν σε απόλυτο σοκ».

Η επίθεση στο Λας Βέγκας σόκαρε την πόλη, καθώς επανέφερε μνήμες από τον θάνατο 60 ανθρώπων στο μακελειό του 2017.