Skip to main content

Νέες πληροφορίες για την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας

Ο 64χρονος σκοπευτής, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, εντοπίστηκε πολλές φορές να κάνει βόλτες μόνος του στο Λας Βέγκας.

Πυρ εναντίον ενός φύλακα ασφαλείας άνοιξε ο δράστης του Λας Βέγκας Στίβεν Πάντοκ έξι λεπτά πριν ξεκινήσει την επίθεσή του εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους στη κάντρι συναυλία την 1η Οκτωβρίου και σκοτώσει 58 άτομα σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Πάντοκ πυροβόλησε στο πόδι τον φρουρό του ξενοδοχείου, Χεσούς Κάμπος. Τον παρακολουθούσε μέσω κάμερας ασφαλείας που είχε τοποθετήσει έξω από το δωμάτιό του και όταν έφτασε έξω από την πόρτα του, στον 32ο όροφο, τον πυροβόλησε ίσως επειδή φοβήθηκε ότι τον εντόπισε. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον φρουρό στο έδαφος όταν έφτασαν έξω από την πόρτα του μακελάρη.

Ο άτυχος φρουρός δήλωσε ότι ο Πάντοκ είχε ένα έγγραφο με αριθμούς στο δωμάτιό του, ένα χαρτί που σύμφωνα με τον αστυνομικό του Λας Βέγκας Ντέιβιντ Ντάουντον, εξυπηρετούσε τον τελικό του σκοπό.

Ο 64χρονος σκοπευτής, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, εντοπίστηκε πολλές φορές να κάνει βόλτες μόνος του στο Λας Βέγκας και το βράδυ πριν από την επίθεση έπαιζε στο καζίνο δήλωσε ο σερίφης Τζόζεφ Λομπάρντο σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό το άτομο έκρυψε σκοπίμως τις ενέργειες που οδήγησαν σε αυτό το γεγονός και τώρα είναι δύσκολο για εμάς να βρούμε τις απαντήσεις», δήλωσε ο Λομπάρντο, ο οποίος δήλωσε ότι απογοητεύτηκε από την ταχύτητα της έρευνας.

«Προς το παρόν δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός στη ζωή του ύποπτου για να το ξεκλειδώσουμε», τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην ανάλυση της συμπεριφοράς του που γίνεται σε συντονισμό με το FBI.