Skip to main content

Οι τοποθετήσεις του Τζον Πόλσον στην Ελλάδα και η ΕΥΔΑΠ

Η φημολογία σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει ο Αμερικανός μεγαλο-επενδυτής ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή την τοποθέτηση του στην ΕΥΔΑΠ

«Ουδέν ψευδέστερον τούτου». Με τον τρόπο αυτό διαψεύδουν στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του αμερικανού μεγαλό - επενδυτή Τζον Πόλσον,σχετικά με το μέλλον του στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στις τοποθετήσεις που έχει κάνει.

Γεγονός αποτελεί ότι το fund του έχει καταγράψει σε ορισμένες περιπτώσεις (κυρίως τραπεζικές) καλά κέρδη, κυρίως στα τέλη του περασμένου χρόνου, αλλά σε άλλες περιπτώσεις «γράφει» και πολύ μεγάλες ζημίες.

Η φημολογία σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την τοποθέτηση του στην ΕΥΔΑΠ. Η τελευταία δεν θεωρείται από τις ευτυχέστερες του και σύμφωνα με κάποιες φήμες, ετοιμάζονταν να αποχωρήσει.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται από πουθενά. Πάντως, γενικότερα, σε ό,τι έχει να κάνει με τα νέα από τη συγκεκριμένη εταιρία, εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που αναμένεται να προκύψουν σήμερα από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.