Skip to main content

Ποιοι αγοράζουν (όταν οι άλλοι πωλούν) στο Χρηματιστήριο

Τα μεγάλα funds – και εννοείται όχι μόνο του κ. Πόλσον, αλλά και άλλα - κάνουν μια προσπάθεια να ρίξουν το μέσο όρο κτήσης.

Η είδηση έρχεται από πολύ καλά ενημερωμένη πηγή και υποστηρίζει ότι μέσα στον κακό «χαμό» των προηγούμενων ημερών στο Χρηματιστήριο, ο Τζον Πόλσον, του ομώνυμου fund, αγόρασε και άλλα πακέτα μετοχών σε τράπεζες. Έτσι λύνεται και η απορία για το ποιοι αγόραζαν, την ώρα που οι πολλοί πωλούσαν, κυριολεκτικά, όσο – όσο. Τα μεγάλα funds – και εννοείται όχι μόνο του κ. Πόλσον, αλλά και άλλα - κάνουν μια προσπάθεια να ρίξουν το μέσο όρο κτήσης (αυξάνοντας όμως κι άλλο την παρουσία τους εδώ). Οι ζημίες που γράφουν είναι πολύ μεγάλες.

Μια και ο λόγος στις τράπεζες, να αναφέρουμε εδώ ότι τους έχει ήδη διαμηνυθεί πως στην επιλογή των νέων διοικήσεων, λόγο θέλουν να έχουν και τα μεγάλα ξένα funds – μέτοχοι. Κοινώς, δεν θα δεχθούν αυτή τη φορά, απλώς, να τους ανακοινώσουν τις επιλογές προσώπων. Το γεγονός ότι το έργο αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι σύμβουλοι/εταιρείες, δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα. Συνεπώς, «αυτή τη φορά, εκείνοι που έβαλαν τα λεφτά στην ανακεφαλαιοποίηση, θα έχουν κρίσιμο λόγο». Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι εξελίξεις αναμένονται από αυτό το μέτωπο να ξεκινήσουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία της επιλογής των νέων διοικήσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, όταν θα επικυρωθούν οι νέοι επικεφαλείς των τεσσάρων τραπεζών.