Skip to main content

Η ιταλική τουριστική αγορά μυήθηκε στα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας

Εκδήλωση Connect on tour | Milan από το Thessaloniki Convention Bureau

Την εκδήλωση Connect on tour | Milan για την προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής με παρουσιάσεις προορισμών και Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων της Ιταλικής τουριστικής αγοράς διοργάνωσαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 το Thessaloniki Convention Bureau σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής.

Οι προσκεκλημένοι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μέσω σύντομων παρουσιάσεων της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησαν προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των εκπρόσωπων ξενοδοχείων, χώρων εκδηλώσεων, DMC, τουριστικών πρακτορείων και άλλων επιχειρήσεων της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας και των ιταλών συμμετεχόντων με στόχο τη διερεύνηση συνεργασιών και σύναψη συμφωνιών.

Image

Oπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Πρόδρομος Μοναστηρίδης: «Μέσω των εκδηλώσεων και των δράσεων όπως το Connect on Tour, οι τουριστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με δυναμισμό, γνώση και αποτελεσματικότητα προβάλλουν τον προορισμό διεθνώς. Σε ένα ασταθές και ανταγωνιστικό διεθνές τουριστικό περιβάλλον, οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία  προκειμένου να εδραιωθεί και να ενισχυθεί η θέση του προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η επιτυχία είναι συλλογική και το Thessaloniki Convention Bureau έχει παίξει καθοριστικό ρόλο».

Το Thessaloniki Convention Bureau, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει σχεδιάσει ένα πλάνο ενεργειών για το 2024, στο οποίο ήδη προγραμματίζονται εκδηλώσεις Connect στο εξωτερικό αλλά και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο. Το ακριβές πρόγραμμα για το 2024 θα ανακοινωθεί σύντομα.

Image