Skip to main content

ΕΣΘ: Μεγάλη η ανταπόκριση για κλειστά μαγαζιά την Κυριακή

Μπορεί η είσπραξη μιας ημέρας να χάθηκε, όμως οι συνάδελφοι έμποροι έδωσαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, σχολιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Για μεγάλη ανταπόκριση της αγοράς και των καταναλωτών στο κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή της 7ης Μαΐου, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο Σύλλογος «ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους εμπόρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία-διαμαρτυρία, κλείνοντας τα καταστήματά τους την Κυριακή 7 Μαΐου 2017».

Όπως εξηγεί, «γνωρίζοντας τα προβλήματα των ηρώων συναδέλφων που επιβιώνουν στα 7 χρόνια της κρίσης, κατανοούμε πόσο επώδυνο είναι για πολλούς εμπόρους να χάσουν την είσπραξη μιας ημέρας. Δεν είναι φιλοσοφία μας να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, αφού αυτό άλλωστε επιδιώκουν κάποιοι και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους κάνουμε το χατίρι».

Ευχαριστεί, ακόμη, και τους καταναλωτές «που με την απουσία τους από την αγορά, απέδειξαν ότι δεν περιμένουν το άνοιγμα των Κυριακών για να ψωνίσουν». Τους καλεί, δε, «να συμπαρασταθούν με τις αγορές τους, σε όλους αυτούς τους συναδέλφους, που με το κλείσιμο των καταστημάτων τους, έδειξαν ότι ενδιαφέρονται για το συμφέρον των πολλών και όχι των ελαχίστων και να απορρίψουν αυτούς που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα, προσπαθώντας να ζωοποιήσουν την ζωή όλων μας».

«Η πανελλαδική συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων στο κλείσιμο με ποσοστό 85%, δείχνει τη δυναμική αντίσταση σε μια απόφαση που ποτέ δεν συμμερίστηκε ο εμπορικός κόσμος, κάτι που αποδεικνύεται από έρευνες που έχουν διενεργηθεί κατά καιρούς», σχολιάζει ο ΕΣΘ και προσθέτει:

«Μπορεί η είσπραξη μιας ημέρας να χάθηκε, όμως οι συνάδελφοι έμποροι έδωσαν το μήνυμα στην Κυβέρνηση, σε όποιον αποφασίζει ή προτείνει για εμάς χωρίς εμάς, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν το άνοιγμα των καταστημάτων καμία επιπλέον Κυριακή, πέρα από τις ήδη θεσμοθετημένες».

«Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι, ότι την κρίση την περνάμε όλοι μαζί και είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Με συλλογικό αγώνα, δυναμικότητα και συνοχή….ΜΠΟΡΟΥΜΕ», καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.