Skip to main content

ΕΣΘ: Κλειστό έμεινε το 95% των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συνεχάρη όλους τους καταστηματάρχες που δεν λειτούργησαν τα καταστήματά τους σήμερα.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των καταστηματαρχών στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να μην λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματά τους δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.

«Το 95% της αγοράς της πόλης της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τα δυτικά και φτάνοντας μέχρι την Τούμπα, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Φιλιππίδης.

Μάλιστα ο ίδιος συνεχάρη τους καταστηματάρχες οι οποίοι, όπως είπε, παρότι βλέπουν τα τελευταία επτά χρόνια τον τζίρο τους να μειώνεται και τις οφειλές και τα έξοδα τους να αυξάνονται, δεν άνοιξαν τα καταστήματα τους σκεπτόμενοι το αύριο.

Ο κ. Φιλιππίδης άφησε αιχμές για τα καταστήματα που επέλεξαν να μην ακολουθήσουν την απεργία, λέγοντας ότι στον αγώνα αυτόν «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ κατέληξε τονίζοντας ότι τώρα πρέπει και το καταναλωτικό κοινό να δει ποιοι αγωνίζονται για το καλό όλων και να αποφασίσει από πού θέλει να ψωνίζει.

Σημειώνεται ότι παρότι αρκετά καταστήματα στο κέντρο επέλεξαν να μείνουν με κατεβασμένα ρολά, υπήρχαν και κάποια που άνοιξαν, ενώ η κίνηση στους δρόμους ήταν μέτρια.