Skip to main content

Βούτσης: Πριν τις 14-15 Μαΐου η συμφωνία για την αξιολόγηση

Ο πρόεδρος της Βουλής αξιολόγησε θετικά και την συζήτηση που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα, σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία της, προανήγγειλε μέχρι το τέλος Μαίου, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης, μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, ενημέρωσε ότι η πρόταση νόμου της ΝΔ, για την ψήφο των ομογενών, θα εισαχθεί με την σειρά της στην Ολομέλεια προς συζήτηση - αφού είναι πέμπτη μεταξύ δέκα προτάσεων πουν έχουν υποβληθεί από τα κόμματα- και πάντως δεν είναι εφικτό να συζητηθεί εντός μηνός, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, η Συμφωνία

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί «το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, προς το τέλος του, ίσως πριν να φύγει ο πρωθυπουργός στην Κίνα» (σσ 14 - 15 Μαΐου), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Βουλής αξιολόγησε θετικά και την συζήτηση που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως ήταν θετική και η επιστολή των 44 ευρωβουλευτών που είχε συνταχθεί πριν οδηγηθεί η αξιολόγηση στην τελική φάση.