Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι λέει το Θεαγένειο για τον ξαπλωμένο ασθενή σε καρέκλες - «Υπήρχε λύση», δηλώνει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει διατάξει από χθες επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η ανάρτηση του Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγενείου νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Τζιλβέ, με φωτογραφία ασθενούς σε καρέκλες της αίθουσας αναμονής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε ενδοσκόπηση και περίμενε να συνέλθει από τη μέθη.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει διατάξει από χθες επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση κάνοντας λόγο για απαράδεκτη εικόνα και πως υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια σε άλλο όροφο.

Διαβάστε - Γεωργιάδης για Θεαγένειο: Υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια - Εσωτερική κόντρα μεταξύ γιατρών

Σε δηλώσεις του σήμερα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να εργαλειοποιείται ένας ασθενής». «Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε κριτική, μπορεί ο καθένας να θέσει τις απόψεις του, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε ένα νοσοκομείο, τέτοιες εικόνες και μάλιστα να τις βγάζει ο ίδιος ο γιατρός», σημείωσε ο κ.Τσαλικάκης. Όπως ανέφερε, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ΕΔΕ, υπάρχουν άνθρωποι που θα κρίνουν και θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Αναφορικά με το εάν υπάρχουν χώροι ανάνηψης στο νοσοκομείο ο κ. Τσαλικάκης παρέπεμψε στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν ενέργειες που μπορούσαν να επιλεγούν. «Υπήρχε λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικάκης.

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Θεαγενείου σημείωνε τα εξής:

«Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης

Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα έκανε λόγο μεταξύ άλλων για εσωτερική κόντρα μεταξύ των γιατρών. «Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια με τους άρρωστους και κατά του ΕΣΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.