Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Θεαγένειο: Επείγουσα ΕΔΕ από τον Άδωνι Γεωργιάδη για την ανάνηψη ασθενούς σε καρέκλες

Τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ανάρτησε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη

Επείγουσα ΕΔΕ μετά τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει ασθενή του Θεαγένειου ξαπλωμένο σε καρέκλες, διέταξε ο υπουργός Υγείας.

«Για το περιστατικό αυτό διέταξα επείγουσα ΕΔΕ καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την στιγμή. Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός.

 

 


Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές. Σε αυτήν φαίνεται ένας ασθενής του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, να είναι ξαπλωμένος σε τρεις πλαστικές καρέκλες στον χώρο αναμονής του 4ου ορόφου. Ο νεαρός ασθενής είχε υποβληθεί σε ενδοσκόπηση και περιμένει να συνέλθει από τη μέθη, ξαπλωμένος σε καρέκλες στην αίθουσα αναμονής. Γύρω του βρίσκονται άλλοι ασθενείς και οι συνοδοί τους, περιμένοντας και αυτοί τη σειρά τους για να μπουν στην κλινική για εξετάσεις.

 

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή, στην οποία υποστήριξε πως υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές για την ανάνηψη του ασθενούς σε άλλα τμήματα του νοσοκμείου ή σε φορείο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες μιας εικόνας, η οποία κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενούς του Γαστρεντερολογικού Ογκολογικού Τμήματος, ο οποίος δεν είχε - σύμφωνα με στιγμιότυπο - την αρμόζουσα περίθαλψη μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο. Τα γεγονότα τα οποία οφείλω να παραθέσω, έχουν ως ακολούθως:

Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης

Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

Το Νοσοκομείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών του στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, να παρέχει προϋποθέσεις και συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς του.