Skip to main content

Νέα συγκέντρωση στα Δικαστήρια για τους πλειστηριασμούς (video)

Οι πλειστηριασμοί αφορούν ένα ισόγειο κατάστημα 180 τμ στις Συκιές, ένα υπόγειο όπου διαμένει οικογένεια που το κατέχει και έναν βιομηχανικό χώρο.

Περίπου 80 μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν για μια ακόμα Τετάρτη στα δικαστήρια με στόχο να αποτρέψουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν ένα ισόγειο κατάστημα 125 τμ στις Συκιές και ένα υπόγειο 108 τμ όπου διαμένει η οικογένεια που το κατέχει καθώς και έναν βιομηχανικό χώρο στη Σίνδο.

Οι διαδηλωτές διαπραγματεύτηκαν ώστε να εμποδισθεί η διεξαγωγή του πρώτου πλειστηριασμού ενώ φώναζαν συνθήματα μέσα στην αίθουσα.

Ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών ενώ ένταση δημιουργήθηκε ότανξ οι διαδηλωτές αντέδρασαν στην ανακοίνωση της ματαίωσης επειδή ήθελαν η συμβολαιογράφος να ματαιώσει τη διαδικασία λόγω της παρουσίας του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν γιατί όταν ένας πλειστηριασμός κηρύσσεται άγονος, μπορεί να επαναληφθεί σε δύο εβδομάδες με την αξία του ακινήτου να πέφτει στο μισό.

Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει στην ΕΔΟΘ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 18.30.