Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο ακίνητα καθημερινά στο σφυρί - Μακρά η λίστα όσων οδεύουν προς πλειστηριασμό

Για το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 150 πλειστηριασμοί - Οι περισσότεροι αφορούν κατοικίες, με διόλου ευκαταφρόνητα τιμήματα

Νέο κύμα πλειστηριασμών έχει προγραμματιστεί για το διάστημα της άνοιξης. Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης 1,6 ακίνητα αναμένεται να βγαίνουν καθημερινά στο σφυρί για το διάστημα Μαρτίου - Μαΐου.

Συνολικά βρίσκονται αναρτημένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction 150 πλειστηριασμοί, με τους 90 εξ αυτών να αφορούν διαμερίσματα και μονοκατοικίες, κάποια εκ των οποίων έχουν υψηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά σφυριά θα χτυπήσουν για 16 γραφεία, 29 καταστήματα, 6 οικόπεδα με κτίσμα, 4 αποθήκες και 5 επαγγελματικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των λοιπών επαγγελματικών χώρων για τους οποίους επίκεινται πλειστηριασμοί είναι ο πρώτος και δεύτερος όροφος ακινήτου της Γενικής Κλινικής Σαραφιανός.

Μια κατοικία κάθε μέρα στο σφυρί

Τα σκήπτρα για τους επόμενους τρεις μήνες στους πλειστηριασμούς κρατούν οι κατοικίες, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να κλιμακώνονται ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και την περιοχή του ακινήτου από 407.000 ευρώ (πρόκειται για μονοκατοικία) έως 10.760 ευρώ (ισόγειο διαμέρισμα 48 τμ). Σημειώνεται πως οι περιπτώσεις των κατοικιών που η τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στο επίπεδο άνω των 100.000 ευρώ είναι σαφώς περισσότερες έναντι αυτών που βρίσκονται σε χαμηλά ποσά.

Καταστήματα στην καρδιά της πόλης

Είκοσι εννέα καταστήματα εκπλειστηριάζονται το επόμενο διάστημα με την πλειονότητα να βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και να προέρχονται από τον χώρο του λιανεμπορίου, γεγονός που καταδεικνύει τις δύσκολες ημέρες που εξακολουθεί να περνά ο κλάδος. Οι τιμές εκκίνησης ανέρχονται από 6.300 έως 548.000 ευρώ για κατάστημα στη Μητροπόλεως και Καρόλου Ντηλ.

Από 16.000 ευρώ έως 440.000 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές πρώτης προσφοράς για τους γραφειακούς χώρους που βγαίνουν στο σφυρί.

Στο μεταξύ, ακίνητο της Γενικής Κλινικής Σαραφιανού πρώτου και δεύτερου ορόφου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού 30 και Πλάτωνος 11 βγαίνει στο σφυρί στις 7 Μαρτίου με τιμή πρώτης προσφοράς το 1,1 εκατ. ευρώ.