Skip to main content

Ανοίγει από αύριο ο Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ - Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο

Το θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2024

«Γιορτές στο κέντρο της πόλης» προσφέρει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινάει αύριο τη λειτουργία του ο Αστερόκοσμος, διοργάνωσης του Magic Park. Το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Με 15 μοναδικά παιχνίδια Λούνα Παρκ, παγοδρόμιο, παραστάσεις μαγείας, μουσικοκινητικές παραστάσεις, family games και πολλά άλλα happenings και εκπλήξεις, ο Αστερόκοσμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες του.

Εντός των Περιπτέρων 14 και 15 και στους εξωτερικούς χώρους τους θα λειτουργούν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια Λούνα Παρκ, κάποια εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Ιταλία, όπως το Καράβι που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Το στεγασμένο παγοδρόμιο των 500 τμ θα είναι το μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη και θα περιβάλλεται από το Σπίτι του Άη-Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Σπίτι του Face Painting και τις Ξωτικοτριγυρίστρες.

Ακόμη σε κεντρική εξέδρα στο Περίπτερο 15 θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί καραόκε, Family Games, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παραστάσεις (Μαριονέτες με την ΤΙΚ-ΝΙΚ, Καραγκιόζης από τον Αγάπιο Αγαπίου, Πινόκιο από τους Modarts κα) και παρουσιάσεις από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ωδεία και σχολές χορού.
Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργήσει από τις 9/12/23 έως τις 7/1/24 με τα εξής ωράρια λειτουργίας: Καθημερινές μέχρι 24/12: 17:00-23:00, Σάββατο-Κυριακή & από τις 24/12:11:00-23:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 Ευρώ (με δωρεάν είσοδο για παιδιά έως 1 μέτρο ύψος και για ΑΜΕΑ σε αναπηρικό αμαξίδιο με έναν συνοδό) με δωρεάν πάρκινγκ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου).

«Ο παλμός των φετινών εορτών χτυπά για μία ακόμη φορά στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης» επισήμανε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας ότι ο Αστερόκοσμος, το μεγαλύτερο στεγασμένο χριστουγεννιάτικο πάρκο, θα είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ με events, δρώμενα και πολύ κέφι.

Από την πλευρά ο εκπρόσωπος του χριστουγεννιάτικου πάρκου, κ. Σάκης Πετρόπουλος, τόνισε ότι ο Αστερόκοσμος είναι η μεγαλύτερη ανάλογη παραγωγή στην Ελλάδα με το χαμηλότερο εισιτήριο στην Ευρώπη προσφέροντας τα πάντα στους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Μάλιστα φέτος το Magic Park φέρνει στον Αστερόκοσμο και γευστικές καινοτομίες με Ιταλική πίτσα που θα παρασκευάζεται επί τόπου σε ξυλόφουρνο.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε ότι στο εκθεσιακό κέντρο τις ημέρες των εορτών θα πραγματοποιηθούν και συναυλίες στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» (δύο συναυλίες με τον Γιάννη Πάριο και μία με τους Locomondo), ενώ ο Αστερόκοσμος αναμένεται να προσελκύσει και επισκέπτες από τα γειτονικά Βαλκάνια εισφέροντας θετικά στην οικονομία της πόλης.

 

 

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.