Skip to main content

Στο νοσοκομείο τρία μέλη της ειρηνευτικής δύναμης μετά την επίθεση στη νεκρή ζώνη

Δυο εξ' αυτών είναι σοβαρά τραυματισμένοι

Τρία μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά από την επίθεση που δέχθηκαν στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα.

Διαβάστε - Κύπρος: Βίντεο από την επίθεση με μπουλντόζες σε άνδρες του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη

Όπως ανέφερε σε κυπριακά μέσα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, τρεις ειρηνευτές τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι. O ίδιος πρόσθεσε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία καταδικάστηκαν από τη Λευκωσία, την ΕΕ και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, άνδρες των Ηνωμένων Εθνών κατευθύνθηκαν προς την περιοχή, ώστε να μπλοκάρουν τις εργασίες στον δρόμο, οι οποίες συνιστούν παράβαση του στάτους κβο. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση, με ομάδες Τουρκυπρίων να επιτίθενται σωματικά εναντίον κάποιων ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης.