Skip to main content

Ερντογάν: Η επέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

«Δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε νόμιμο να εμποδίζουμε τους Τουρκοκύπριους να φτάσουν στην πατρίδα τους», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

«Μη αποδεκτή κατάσταση» χαρακτήρισε την «επέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της “ΤΔΒΚ”», σε δηλώσεις του o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε νόμιμο να εμποδίζουμε τους Τουρκοκύπριους να φτάσουν στην πατρίδα τους», ενώ σημείωσε ότι «ως εγγυήτρια χώρα», η Τουρκία δεν θα συναινέσει στην «παρανομία».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι η «ΤΔΒΚ» να «αναγνωριστεί ισότιμα στη διεθνή σκηνή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν:

«Δεν έχουμε βλέψεις σε εδάφη, πετρέλαιο, υπόγειους και υπέργειους πόρους κανενός. Είμαστε ένα έθνος χωρίς το λεκέ της αποικιοκρατίας.

Η επέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της “ΤΔΒΚ”, είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε νόμιμο να εμποδίζουμε τους Τουρκοκύπριους να φτάσουν στην πατρίδα τους. Ο ΟΗΕ έχει ρίξει σκιά στην ουδετερότητά του με ατυχείς δηλώσεις. Σίγουρα δεν βρίσκουμε καλή τη πίστη αυτή την παρέμβαση. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι ως εγγυήτρια χώρα, δεν θα συναινέσουμε στην παρανομία, ειδικά στην ουδέτερη ζώνη.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών έδωσε στην “ΤΔΒΚ” το συνταγματικό της όνομα πέρυσι. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί έως ότου η ᾽”ΤΔΒΚ” αναγνωριστεί ισότιμα στη διεθνή σκηνή».

Πηγή: Καθημερινή