Skip to main content

Σκουρλέτης: Εκλογές μπορεί να γίνουν, αλλά δεν θα είναι επιλογή μας

Σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Εκλογές μπορεί προκύψουν όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά μέσα απο απόλυτο αδιέξοδο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο NORTH 98, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «οι προτάσεις της ΝΔ δεν διαφέρουν απο εκείνες του κ. Σόιμπλε», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει υιοθετήσει τις απόψεις των δανειστών.

«Η αντιπολίτευση είναι που το αναμασά και το καταθέτει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει στην ουσία δικές της προτάσεις που δεν διαφέρουν απο του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, αλλά η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές», τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε:

«Θα σας έλεγα οτι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι απο επιλογή της κυβέρνησης αλλά απο μία πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα απο ένα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει οταν βρισκόμαστε κάτω απο καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό».

Για τη διαπραγμάτευση, ανέφερε οτι αυτή θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα ως και τα μέσα Φεβρουαρίου και υποστήριξε οτι είναι καλύτερα να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο ακολουθεί αντιφατική πολιτική.

«Αν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σόιμπλε και ΔΝΤ θα είναι αρνητική εξέλιξη κάτι ομως που δεν φαίνεται. Καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.