Skip to main content

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στα Δικαστήρια και τον ΟΑΣΘ

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11.00 το πρωί από το δίκτυο ανέργων και στις 15.30 από το Συντονιστικού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Δύο κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. 

Αναλυτικά, στις 11.00 το πρωί μέλη του δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων θα συγκεντρωθούν μπροστα από τον ΟΑΣΘ ζητώντας δωρεάν μετακίνηση και διαγραφή προστίμων για τους ανέργους. 

Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει αποφασίσει ήδη από τα μέσα Αυγούστου τη δωρέαν μετακίνηση των ανέργων αλλά και τη διαγραφή των προστίμων. Ωστόσο η ομάδα αναφέρει στον λογαριασμό της στο facebook πως: «παρά τις εξαγγελίες απ’ τη μεριά της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης σε σχέση με την διαγραφή των προστίμων των ανέργων, διαπιστώσαμε στην τελευταία παρέμβαση μας (25/9) πως δεν έχουν διαγραφεί τα πρόστιμα απ’ τον Μάιο και ύστερα. Αυτό παρότι ενδιάμεσα έχει πραγματοποιηθεί ΔΣ του οργανισμού που πήρε αποφάσεις σε σχέση με άλλα ζητήματα».

Αργότερα, στις 15.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπορστά από το Δικαστικό Μέγαρο από τα μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Σημειώνεται ότι οι συμβολαιογράφοι με απόφασή τους απέχουν μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου από συμβατικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.