Skip to main content

Σφήνες, πωλήσεις και πλειστηριασμοί στην ημερήσια διάταξη

Ακόμα και ξένοι μέτοχοι των εμπλεκόμενων πιστωτριών τραπεζών τάχθηκαν υπέρ της KKR, όταν εμφανίστηκε, για την περίπτωση του Μαρινόπουλου.

Σας είχαμε αποκαλύψει, πριν καν δημοσιοποιηθεί, την σφήνα που επιχείρησε να κάνει το fund KKR στην περίπτωση της πώλησης του «Μαρινόπουλου», λίγο πριν κλείσει η συμφωνία με τον «Σκλαβενίτη». Και πώς είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει ακόμα και το μέλλον του joint venture που ετοίμαζαν Alpha Bank, Eurobank και KKR.

Ωστόσο, τώρα μαθαίνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον παρασκήνιο. Οτι δηλαδή ακόμα και ξένοι μέτοχοι των εμπλεκόμενων πιστωτριών τραπεζών τάχθηκαν υπέρ της KKR, όταν εμφανίστηκε, για την περίπτωση του «Μαρινόπουλου», προειδοποιώντας τις διοικήσεις των τραπεζών ότι επιλέγοντας τον «Σκλαβενίτη» δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους!

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν και εκπροσώπους θεσμικών μετόχων που επίσης στράφηκαν κατά της συμφωνίας με τον «Σκλαβενίτη», γεγονός το οποίο προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση, σε όλους.

Ο,τι κι αν συμβαίνει, πάντως, γεγονός αποτελεί ότι από την άλλη προχωρούν εκποιήσεις και πλειστηριασμοί, σε μια περίπτωση να απαλλαγούν οι τράπεζες από πολύ μεγάλα ακίνητα που περιήλθαν αναγκαστικά στην κατοχή τους. Για παράδειγμα, σε 1 εκατ ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού που θα γίνει για το ακίνητο της ΑΤΤΙΚΑΤ στην Κηφισιά.

Επίσης, από τα 47 εκατ ξεκινά και πάλι η διαδικασία για το ξενοδοχείο Ledra στην Συγγρού. Κι όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια.