Skip to main content

Reuters: Επιστρέφουν στη χώρα οι θεσμοί τέλη Οκτωβρίου

Εάν η α΄αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε η Αθήνα θα λάβει 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 και θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου οι επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Reuters, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης οι επικεφαλής των θεσμών κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφτούν την Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Εάν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε η Αθήνα θα λάβει 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Στο Eurogroup «κλείδωσε» το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα τα οποία καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τα τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση. Αργότερα μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να συμφωνηθεί και η επόμενη δέσμη των προαπαιτούμενων ώστε να ξεκλειδώσει και η δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.