Skip to main content

Πασχαλινό πάρκο στην Τούμπα σχεδιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος

Τις επόμενες ημέρες επίσημα στον δήμο η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου - Παιχνίδια με δεινόσαυρους και ελέφαντες, αλλά και πασχαλινά αβγά στην Τούμπα.

Ένα πασχαλινό πάρκο για μικρά παιδιά σχεδιάζει να στήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού, εκεί όπου τα Χριστούγεννα βρισκόταν το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο «FUNtastic PARK».

Την ιδέα ανέφερε την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και στον πρόεδρο της Δ΄δημοτικής κοινότητας Κωνσταντίνο Τσιαπακίδη. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί επίσημα στον δήμο κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του ΕΣΘ, στην περιοχή θα τοποθετηθούν φουσκωτά και παιχνίδια όπως αυτά που βρίσκονται σε παιδικές χαρές. Ο Εμπορικός Σύλλογος σκοπεύει να φέρει καινούργια κερματοφόρα παιχνίδια στην περιοχή, όπως μεγάλους δεινόσαυρους και ελέφαντες.

Στόχος είναι, σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση, να στηθεί το πασχαλινό πάρκο από την ερχόμενη εβδομάδα και να μείνει στην περιοχή έως το τέλος του Απριλίου.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, η διακόσμηση δεν θα έχει κάτι το ιδιαίτερο, λόγω της ιδιαιτερότητας της γιορτής. Πιθανότατα θα τοποθετηθούν μεγάλα κόκκινα πασχαλινά αβγά από φελιζόλ, προκειμένου να δίνει έναν πασχαλινό κλίμα στην περιοχή.

«Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι ενδιαφερόμαστε για την Τούμπα και όπως πήγαμε τα Χριστούγεννα, θα κάνουμε δράσεις και για το Πάσχα. Θα το κάνουμε συμβολικά για να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι είμαστε εκεί και δεν εγκαταλείψαμε την περιοχή», επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης.