Skip to main content

Παράταξη Πέγκα: Χωρίς καμία πρόνοια ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης

«Κληθήκαμε να ψηφίσουμε έναν ανέμπνευστο σχεδιασμό που επικυρώνεται μέσα από τα προτεινόμενα οικονομικά στοιχεία», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Πέγκας

«Μια καλά σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση», χαρακτηρίζει η παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη νέα διοίκηση του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη.

Διαβάστε: Εν μέσω κόντρας Αγγελούδη - Ζέρβα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, η συνεδρίαση «εμπεριείχε στοιχεία θρίλερ και τρόμου -"αν δεν ψηφίσετε τον προϋπολογισμό, θα προκύψει εποπτεία και μνημόνιο για τον δήμο"- και έντονα δραματικές και συγκινησιακές στιγμές- "δεν τον θέλουμε τον προτεινόμενο από εμάς προϋπολογισμό, αλλά αναγκαζόμαστε να τον προτείνουμε και να τον ψηφίσουμε για το καλό της πόλης". Και, φυσικά, μυστήριο που παρέμεινε ζωντανό μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης, για το ποιος ήθελε και ποιος ψήφισε και στήριξε, τελικά, την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%. Μια παράσταση με ακριβό εισιτήριο, δηλαδή, για τους δημότες, που καλούνται από την πρώτη μέρα της φετινής χρονιάς να πληρώσουν την αποδεδειγμένη ανεπάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του Ζέρβα αλλά και την μη ετοιμότητα της νέας διοίκησης του Στέλιου Αγγελούδη».

Τονίζεται δε πως η παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους», μέσω του επικεφαλής της Σπύρου Πέγκα και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, έκανε σαφές ότι δεν στηρίζει και δεν ψηφίζει τον προτεινόμενο από τη νέα διοίκηση προϋπολογισμό του δήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέγκας, «πάρα πολλοί δήμοι που άλλαξαν αιρετή διοίκηση δεν είχαν ψηφίσει προϋπολογισμό μέσα στο 2023. Δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση ο δήμος Θεσσαλονίκης. Κρίνουμε, λοιπόν, ότι από τα μέσα Οκτωβρίου ως και το τέλος Ιανουαρίου υπήρχε ένα ικανό χρονικό διάστημα για να μπορέσουν οι νέοι αιρετοί, σε συνεργασία με τις έμπειρες οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, να συντάξουν ένα νέο προϋπολογισμό που θα έφερε το στίγμα και θα έδειχνε τις προθέσεις της νέας διοίκησης. Αντί αυτού κληθήκαμε να ψηφίσουμε έναν ανέμπνευστο σχεδιασμό που επικυρώνεται μέσα από τα προτεινόμενα οικονομικά στοιχεία. Χωρίς πρόβλεψη για μια αλλαγή του μείγματος πολιτικής των προηγουμένων ετών, χωρίς καμία πρόνοια για θέματα κοινωνικά, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά, που τόσο έχουν παραμεληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Προσδοκούμε περισσότερη έμπνευση και ελπίδα σε επόμενες συνεδριάσεις».