Skip to main content

Πανευρωπαϊκή προσπάθεια αφύπνισης από τον Αλέξη Τσίπρα

Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για να πεισθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αναφορικά με το δίκαιο των ελληνικών αιτημάτων, θα αναλάβει ο πρωθυπουργός.
Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για να πεισθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αναφορικά με το δίκαιο των ελληνικών αιτημάτων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, προσωπικά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται μέσα από άρθρα που συνέταξε και δημοσιεύει σε μεγάλες ευρωπαικές εφημερίδες ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Με τα κείμενα αυτά αυτά επιχειρεί να προβάλλει τις θέσεις της χώρας μας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά και να αφυπνίσει αισθήματα, τα οποία σήμερα βρίσκονται εν υπνώσει. 

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει επίσης, στο ίδιο πλαίσιο να συνομιλήσει τις ερχόμενες ώρες με όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, να επικοινωνήσει όμως παράλληλα και με ευρύτερες πληθυσμιακές μάζες και γενικότερα να επικοινωνήσει τα «θέλω» της ελληνικής πλευράς, για να αποδείξει, όπως λέγεται χαρακτηριστικά ότι δεν είναι παράλογα.

Το θέμα, βεβαίως, είναι τι θα πετύχει μέσα από όλα αυτά και ενώ οι ώρες που απομένουν μέχρι να λήξει το άτυπο τελεσίγραφο της 5ης Ιουνίου, μειώνονται δραματικά. Το πιθανότερο είναι ότι η Αθήνα θα «επενδύσει» στο θυμικό των ευρωπαικών λαών, αν και πλέον η συμπάθεια για την Ελλάδα μειώνεται δραματικά. Είναι ενδεικτικό το τι συμβαίνει στην Γαλλία.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε σχετικό γκάλοπ, απάντησε ότι θα επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση που την Παρασκευή δεν πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ...