Skip to main content

Ολάντ: Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις στο τραπέζι

Μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες πρέπει να σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, βάζοντας το τέλος Ιουνίου ως το deadline.

Υπάρχει η δυνατότητα να κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις στην Αθήνα από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου των G7.

«Πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις για την Ελλάδα. Το τέλος Ιουνίου είναι η τελευταία δυνατή διορία για την Ελλάδα. Αυτή είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να πάμε πιο γρήγορα και πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάει πιο γρήγορα, για να αποφύγει τις αμφιβολίες και τα υποθετικά σενάρια», υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Αν θέλουμε – και όλοι μας, Έλληνες και Ευρωπαίοι, έχουμε πει ότι θέλουμε – να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, πρέπει να πάμε προς μια λύση, σε ένα χρονοδιάγραμμα που δεν θα είναι στο τέλος του μήνα. Για να σημειώσουμε πρόοδο πρέπει γρήγορα, τις επόμενες ώρες ή ημέρες, οι τεχνικές συζητήσεις να συγκλίνουν και να αντικατασταθούν οι προτάσεις που δεν μπορεί να δεχτεί η Ελλάδα με εναλλακτικά μέτρα» τόνισε o Γάλλος πρόεδρος.