Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Η κυβέρνηση να φερθεί υπεύθυνα για το καλό του λαού

Για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις απαιτείται αρχικά εντολή από το Eurogroup, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η θέση της Ελλάδας είναι και παραμένει στην Ευρωζώνη» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Ο κ. Ντομπρόφσκις διεμήνυσε ότι για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις απαιτείται αρχικά εντολή από το Eurogroup. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «είναι άδικο για τον ελληνικό λαό, αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φερθεί υπεύθυνα». «Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί την παράταση του προγράμματος» τόνισε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα καθυστέρησε τις μεταρρυθμίσεις, ή δεν έγιναν ή εφαρμόστηκαν μερικώς. «Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι προσέφεραν 130 δισ. ευρώ στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Επίσης, διαμήνυσε ότι από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν αμφισβητείται. Σημείωσε, ωστόσο, πως θα δοθεί κάθε βοήθεια να σταθεροποιήσουμε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εάν χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί τις πιθανές περιπλοκές στην Ευρωζώνη και είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο αν χρειαστεί.