Skip to main content

Νέες παρενέργειες από τη συνομιλία Μέρκελ - Τσίπρα

Ο υπουργός Οικονομικών ενδέχεται να μην μεταβεί καν στο επόμενο Eurogroup, τακτικό ή έκτακτο, ανεξάρτητα από το τι διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχίζονται οι "παρενέργειες" από το τηλεφώνημα Μέρκελ - Τσίπρα την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης ενδέχεται να μην μεταβεί καν στο επόμενο Eurogroup, τακτικό ή έκτακτο, όποτε και αν αυτό γίνει, ανεξάρτητα από το τι διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ως γνωστόν, ήδη, άλλαξε η σύνθεση της ελληνικής ομάδας στο Euroworking Group, απ' όπου απομακρύνθηκε ο στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών, Ν.Θεοχαράκης. Στη θέση του τοποθετήθηκε επίσημα (και πάλι) ο κ.Γ. Χουλιαράκης , ο οποίος πλαισιώνεται από τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, που επιστρέφει μετά από καιρό στη διαπραγμάτευση καθώς και στελέχη του υπ.Εργασιας, που είχαν αποκλειστεί, μέχρι σήμερα. Η προσπάθεια που καταβάλει το Μέγαρο Μαξίμου, κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι να αποδείξει και εμπράκτως ότι έχει αποφασίσει να μιλήσει την "ίδια γλώσσα" με τους διαπραγματευτές της άλλης πλευράς.

Παράλληλα, κατ' αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει και ένα μήνυμα προς όλους τους τρίτους ότι η Αθήνα είναι διατεθειμένη να βρει λύση. Μεταξύ άλλων και στους ξένους επενδυτές που τον τελευταίο καιρό δείχνουν "πελαγωμένοι". Ήδη, ξένα hedge funds σπεύδουν να τοποθετηθούν (κυρίως) στην ελληνική αγορά ομολόγων, αλλά και στο χρηματιστήριο, ελπίζοντας ότι μια ενδιάμεση συμφωνία θα οδηγήσει σε ένα μίνι ράλι , που θα τους επιτρέψει να μειώσουν κάπως τις ζημιές τους.