Skip to main content

Μήνυση της ΠΟΕΔΗΝ κατά των διοικητών των νοσοκομείων

Η μήνυση, που θα κατατεθεί την Παρασκευή, αφορά τις καθαιρέσεις 700 προϊσταμένων οργανικών μονάδων, τις οποίες η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει παράνομες.

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται να καταθέσουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κατά των Διοικητών των νοσοκομείων, για τις καθαιρέσεις 700 προϊσταμένων οργανικών μονάδων(διευθυντές, υποδιευθυντές, τμηματάρχες).

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως οι καθαιρέσεις αυτές έιναι παράνομες και κατηγορεί την κυβέρνηση πως εξυπηρετεί τα κομματικά της στελέχη και ασκεί ψηφοθηρία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η μήνυση θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 11:00. 

Παράλληλα, την Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση με την οποία οι εργαζόμενοι διεκδικούν αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επιδικασθέν ποσό θα δοθεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

«Ελπίζουμε ο κ. Πολάκης να αποδείξει την ψευτομαγκιά του και να είναι στο δικαστήριο και όχι να ζητήσει αναβολή», αναφέρουν οι εργαζόμενοι. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και κατόπιν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.